Kuharstvo
Voditelj: Ivana Vujčić
Broj učenika: 15
Ciljevi aktivnosti
– upoznati učenike s tradicijom našeg kraja
– upoznati učenike s namirnicama
– upoznati učenike s osnovnim tehnikama rada u kuhinji
– promovirati zdrave prehrambene navike u svakodnevnoj prehrani
– suradnja sa roditeljima ( kako bi uspjeli realizirati projekt – prikupljanjem namirnica i ostalih materijala te recepata )
– razvijati zdraviji i odgovorniji odnos prema vlastitom zdravlju
Vrednovanje aktivnosti
– vrednovanje rada suradništva, individualnog zalaganja i usvojenosti znanja i vještina u neposrednoj stvarnosti
– izražavanje tematskim izložbama putem prezentacije jela
– prezentacija u školskom listu Oaza
– upoznati nove oblike pripreme namirnica te korištenje istih
– zajednički rad roditelja i učenika
– podržavati i izgrađivati samopouzdanje, samostalnost, radoznalost, kreativnost i spremnost za suradnju
Način realizacije aktivnosti
– prikupljanje tradicionalnih recepata
– sudjelovati u pripremi obroka
– metoda razgovora, usmenog izlaganja, demonstracije, praktičnog rada
– izrada slastica i prehrambenih proizvoda u određeni prigodama (božićni, uskrsni kolači i sl…)